Al-Fatihah..

I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN


Lov och pris tillkommer Gud, världarnas Herre,

den Nåderike, den Barmhärtige,
som allsmäktig råder över Domens dag!
Dig tillber vi; Dig anropar vi om hjälp

Led oss på den raka vägen -

den väg de vandrat som Du har välsignat med Dina gåvor;
inte de som har drabbats av [Din] vrede och inte de som har gått vilse!
Cures Wanted...

Jag förstår mig inte på människor som försöker sänka andra med sitt beteende och de ord de kastar på andra personer.. Skitsnack, alla rykten man drar varför? för att höja sin egen självkänsla.. Vad får ni för nytta av att sitta bakom en dator och snacka massa skit? Känner du dig större, starkare, bättre? På många olika sätt eller är du så svag, avundsjuk, patetisk att du älskar att se folk må dåligt??

De är helt sjukt att de finns så många människor som älskar att förstöra mellan andra människor, deras intresse är att dra olika rykten om folk.. En fråga VART FÅR NI ALLT IFRÅN?? hade ja suttit i 100 år hade ja inte kunnat dra ett ända falskt rykte om någon, jag hade inte ens tänkt tanken hade inte fått något i huvudet och varför skulle jag ens göra det fyran asså.., hur kan ni jag måste bara säga att ni e faktist så starka att ni kan dra olika rykten, och de inte lätta rykten dom drar utan stora dåliga idiotiska rykten som man aldrig hört talas om.. De roliga är när man själv hör de ryktet man är inblandad i hahaha… om man frågar mig så skrattar jag människan rakt upp i ansiktet och inget mer.. Men tbx till de starka personerna, ni är så starka och modiga att ni drar rykten, snackar skit och ni vet vad för konsekvenser det är som väntar er.. Förr eller senare vet man vart allt kommit ifrån,, och då får ni skit. Men då har jag en fråga vad fan har ni att komma med??? Vad har ni för ursäkt?


Ja själv skiter fullständigt i när folk snackar skit, inte för att jag någonsin hört nått men iaf hade skitet i det totalt, whats goes around comes around.


Det kanske är en sysselsättning vem vet? Har man inget annat för sig så sitter man och snackar skit eller så sänker man andra människor på alla olika sätt.. De samma sak med mobbare? Har ni tänkt på deras förflutna? Uppväxt? Det ligger något i det som gör att de älskar och se folk förstöras, sjunka under jorden för de själva är redan under jorden. De hatar att se någon må bättre än dom? Men varför? När jag själv mår som sämst älskar jag att bara se på folket hur bra dom mår? Hur tänker ni? Vill bara veta hur folk tänker..
                                             
                                              


Koranen 4:36TILLBE GUD och sätt ingenting, vad det än kan vara, vid Hans sida. Och visa godhet mot era föräldrar och nära anförvanter, mot de faderlösa och de behövande, mot grannen som står er nära och grannen som är främling, mot vännen vid er sida och mot vandringsmannen och mot dem som ni rättmätigt besitter. Gud älskar inte de högmodiga och skrytsamma.


                        
                                LoveIsInTheAir<3


                                          


Koran 24:30-31

"SÄG till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör.

    " och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte bör visa mera av sina behag än vad som (anständigtvis) kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader..


                                                  


Yo Side Of The Bed...

 
Every time she leaves it’s my heart that she’s taken from me
I dunno if she’s gone for good or returning in the morning
Cannot wait through the night cause I can’t help the tossing and turning
I want you to know that our bed, our sheets, our pillows get lonely


I'm not black but there's times I wish I could say I wasn't white.

Rasister finns överallt, och varje dag kan du höra rasistiska ord kastas till dig. För vad och varför vet man inte? Men allt handlar kanske om hat, avundsjuka, misslycka vem vet? Rasism är väl när man skiljer på varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde pga ras, hudfärg, nationallitet, etnicitet, eller härstamning. Som har till syfte att generalisera och stämpla folk, att få känna sig skyldig och förtryckt, att känna sig främmande varje gång man sitter i bussen är skrämmande.

När man lägger sin värdering på människor i var de kommer ifrån, vilken religion de har och deras hudfärg, då är detta inget annat än rasism. Rasism är när man trycker ner andra människor baserat på deras bakgrund och deras religion och mycket annat.


Vi människor kan inte se helheten, vi fokuserar på våra olikheter istället för att öppna våra ögon och se de likheter vi har, då kommer vi se att vi har mer likheter än olikheter. Vad hade hänt om vi alla hade varit lika?? Alla vita med blå ögon 1,70 långa, väger 60 kg har samma ansikt och kroppsform och tänker exakt lika?? Haha de e ju hur roligt som helst? Hade vi varit såhär långt komna i världen ens?? Nej.. Vi hade stannat i samma tidpunkt vi föddes i. vi är födda olika för att man ska dels kunna skilja på varandra och dels för att vi ska vara en egen individ. Med egna tankar, egna åsikter, eget utseende och egen stil.


I vissa länder har vissa egna rättigheter pågrund av ras och etnicitet att skilja på folkets rättigheter och skyldigheter pga hudfärg är bara pykiskt sjukt…
Du som rasist är antingen psykiskt sjuk som tror att du är mycket mer värd än en arab, kurd eller kines är inte ens lika mycket värd som en myra. Om du skiljer på dig själv och en annan människa som egentligen är  lik dig men har ett annat utseende så har du en halvtlös skruv i din hjärna om inte helt...


Guds Sändebud:


"No Arab has any superiority over a non-Arab, nor does a non-Arab have any superiority over an Arab. Nor does a white man have any superiority over a black man, or the black man any superiority over the white man. You are all the children of Adam, and Adam was created from clay" (al-Bayhaqi and al-Bazzaz).


"O people, Remember that your Lord is One. An Arab has no superiority over a non-Arab nor a non-Arab has any superiority over an Arab; also a black has no superiority over white, nor a white has any superiority over black, except by piety and good action (Taqwa). Indeed the best among you is the one with the best character (Taqwa).


Listen to me. Did I convey this to you properly? People responded, Yes. O messenger of Allah, The Prophet then said, then each one of you who is here must convey this to everyone not present." (Excerpt from the Prophet’s Last Sermon as in Baihaqi)

 

 

Budskapet e tydligt, så alla rasister ta åt er:)

Din demokrati är grekisk Dina siffror är arabiska Din pizza är italiensk Din moped är japansk Din choklad är colombiansk Dina kräftor är turkiska Din skjorta är från Hawaii Din freestye är koreansk Din hund är utländsk Dina bananer är från Afrika Din parfym är fransk Din mobil är finsk Din öl är dansk Dina semestrar tillbringar du i Spanien, Grekland eller Thailand Och du klandrar din granne för att han är utländsk! De bästa av allt är att din kung är halvfransk, och din drottning är halvtysk- och brasse Där blev ni knäckta…


                                                      

                                                  ALovelyFeeling

En riktig härlig och fridfull känsla får man då man ber och sedan läser koranen efter.. Eller bara att du genomgår dina böner varje dag. Har ni inte fått den känslan.. Har ni inte känt någon gång då ni missat någon bön och sitter helt rastlös känner att du måste göra nått, har något att göra men vet inte vad det är. Känner en tyngd över dina axlar sedan när du genomgått din bön känner man en sån fridfull känsla.. Du känner att du flyger i luften, att du varken har några bekymmer eller nått att tänka på.. Allah 7adak.. Det känns som att bönen renar ditt hjärta och får dig att ta rätt beslut, tänka rätt och välja den rätta vägen.. att utföra sin bön falla ner inför gud och be åt han visar din ödmjukhet, din respekt, lydnad och kärlek till din skapare och till din religion. Du som människa rensar din själ ditt inre. Det är de bönen går ut på. Man är nära sin skapare allah den allsmäktige och accepterar hans höghet.


Bönen är en av de viktigaste grundpelarna inom islam. Man uppfyller sina plikter som muslim och du ber för din egen skull och inte för någon annan. Du genomgår bönen för att själv få nytta av det i denna världen och i nästa liv. De är de goda gärnningar du gör för ditt eget bästa för att du ska va den fridfulla, lugna, kärleksfulla och religiösa människan. För att du ska kunna dö med huvudet högt.. Kunna komma med goda gärningar till din skapare för att sedan bli belönad av dina goda gärningar. Det ända du gör för din skapare är att fasta.


Att be en och varannan dag har ingen alls betydelse. Be inte överhuvudtaget det är bättre än att be oregelbundet. Att inte missa en bön och be varje bön i sin rätta tidpunkt är ett rätt sätt att be. Slarva aldrig med en bön. Själv säger jag inte att jag aldrig missat en bön, jag är också människa som er och missar också vissa bönetider men du kan ta igen dom. Fem minuter av din tid inte ens det, är värt. Din livsform, du som människa förändras och ser världen med andra ögon. Och är mycket viktig för din utveckling.


                                                                                                                        

                                        


en del av menningen med livet..

satt på jobbet idag hade inget och göra satt och diskutera med en kvinna om hennes barndom när ja fick olika tankar i huvudet.. Vad hade folket, barnen, barnbarnen och vänner gjort om inte äldreboende hade funnits? Varför sitter dessa boende här.  Jo för att vi ska vårda dom de är ju självklart och det är därför vi finns där,, Men det är inte alla som behöver hjälp många klarar sig själv och vad hade man gjort om dessa boende inte hade funnits i sverige i världen överhuvudtaget? Hade man sett ens föräldrar, mor och fars föräldrar ute på gatan? Liggande där hemma och inte få någon vård alls? Hade man det eller vad hade ni gjort?


Vissa, många får nästan aldrig besök? Deras barn som de har uppfostrat, burit dom i flera månader varit vakna många nätter för att övervaka över deras barn. Och så kan inte vi barnen ta hand om våra föräldrar? Asså vi e både bortskämda, har inga känslor och tappar respekten för våra föräldrar. Många vet inte vilket värde föräldrarna har i vårt liv. De finns många barn som önskade de hade en mamma eller en pappa att bara lägga huvudet på deras axel och känna sig trygg medans andra sumpar denna chansen och skickar in deras föräldrar i boenden.


Vad gör dom i andra länder som inte har åldreboende? De är inte alla som har tillgång till det? Och dom som inte har det är mest de fattiga folket? Hur kan dom ha kvar sina föräldrar ta hand om dom när vi som har tillgång till mycket och har råd med det mesta inte kan ta hand om våra föräldrar eller bara besöka dom på boendet?


Det är vår plikt som barn att stå ut med våra föräldrar efter alla dessa år som de stått ut med att ta hand om oss. Vi ska vara mycket tacksamma så som de boende i äldreboendena är.. Dom är så tacksamma över att vi finns där, och det är de som gör att du bara vill göra allt för dom och finnas där.


Föräldrar är allt vi har, hade inte våra föräldrar funnits haha då hade inte ni funnits alls. En del av livets mening är att bli uppväxta och uppfostrade av våra föräldrar för att vi sedan ska vårda och ta hand om dom när de behövs. Vi människor lever i denna världen för att finnas för varandra…

                                                 

                                                        


UpAndDownIsTheSameDistanceButNotAsEasily..

The most wonderful symbol is the Moon. When I sit and watch the moon I dream to see you soon. Dream to see you day and night .. to have you next to me those moments when the moon lights up my room. to see you next to me when I sit alone and look out into the darkness, and see the moon light up the whole sky because i love you babe. The stars shine when I fall asleep, and I´m totally unconscious. Until I wake up the next day, by the sun heats up the room. don´t want to wake up, want to sleep forever, to return to the world I lived in when i was asleep.Every time I see the moon I think of you. you are my moon babyboo..You'll remember me somehow though you don't need me now..


                                              
                                                    


IReallyNeedToLearnHowToForgetPeople....

Vad motiverar en kvinna att inleda ett förhållande med en man hon inte kan få? hur kan hon acceptera att förhållandet aldrig kan bli mer än sex PÅ HANS VILLKOR? 

Ive moved on..

                              
                               picture by noraadiguzel&zahidakhan..

RSS 2.0