kommentar!

Heey , jag har en fråga som jag vill ställa till dig.


Vad händer ifall en muslimsk flicka/tjej tappar sin oskuld innan giftermålet? Eller oskuld och oskuld men om hon har samlag innan hon gifter sig.Är det något dåligt?

Tacksam för svar.


Vad ska hända? Inget händer nuförtiden? Eller jo, de beros på vilken familj du lever i eller vilken kultur du är uppvuxen i. men i slutändan är mitt svar till dig only allah can judge us.


Jag tror du syftar mer på islam och muslimernas syn på det hela utifrån koranen. Är du muslim och praktiserar islam då kanske du vet att sex innan giftermål är haram. Varför? Vad jag tror är att när vi gifter oss skaffar vi barn och barnen växer upp med en familj som består en mor, far och kanske syskon. Men har du sex innan giftermål kan du bli med barn, och har du det med flera kanske du inte vet vem fadern är. Och om du inte vet vem pappan är så har barnet ingen far och kommer alltid sakna något i sitt liv, och inte nog med det, din handling kan skapa fula rykten om dig själv. Vi lever inte i någon enkel värld. Vi lever i en värld där folk inte har något annat för sig än att dra olika rykten om folk istället för att praktisera sin religion och leva sitt eget liv.


Tillbaka till att du inte vet vem pappan är till ditt barn. Varför ska barnet sakna något i sitt liv? Detta kan vara en av de anledningarna till att det är haram. Inte nog med det abort är också haram om du endast gör det “bara för att” och har du sex innan giftermål och blir gravid och vill ta bort barnet så begår du din andra stora synd. Men är du gift så vet ni när ni vill ha ett barn och när ni inte vill, ni tar ett beslut tillsammans och vet vad som är rätt och fel om ni inte vill ha barnet.


Mycket handlar också om din heder, din familjs heder och skammen du fört över dig och du orsakat din familj för. Den skammen kommer från de rykten du fått av din handling. Vi skiter i rykten du fått, de får inte en hårstrå i mig att resa sig, men du själv din självkänsla din respekt till dig själv vad har hänt med den? Vart försvinner den?


Att älska med varandra gör man för att man älskar varandra right? Om killen/tjejen älskar dig så ska han/ hon väl kunna gifta sig med dig, om inte det så älskar personen inte dig tillräckligt för att den ska kunna ta din “oskuld”. du kanske tänker “ ja, men om han känns som den rätta”. om din kille känns som den rätta bör han kunna vänta på er kärlek för att ens kunna leva med dig i endast ett år. Men han väntar för att han älskar dig. Och om han känns som den rätta ska personen vara för hela livet. Älskar personen dig och inte skulle kunna byta ut dig så skulle han kunna gå mellan himmel och jord för du betyder något i hans liv, hans enda önskar är att du ska vara personens framtid, dennes barns ända mor/far. Då betyder sex ingenting i personens ögon framför dig.


Men om han/hon inte skulle kunna tänka sig gifta sig med dig men fortfarande säger att han/hon älskar dig så är han nog inte den “rätta”, och du borde förr eller senare inse att han/hon inte är tillräckligt värd dig.


Inom islam är det förbjudet att ha sex innan giftermål och det har det varit sen muhammeds (saw) vår profets tid och det står i koranen om du inte läst den. Detta är tom. förbjudet inom kristendomen och i många andra religioner. Men nuförtiden verkar det som att allt är okej i denna världen. Islam är en av de religioner som fortfarande håller i det starkt, för att det är de ända rätta sen tusen år tillbaka.


Har du frågat dig själv varför muslimska kvinnor bär slöja? Varför man inte har urringat? Varför en muslimsk man inte skakar hand med en svensk kvinna? Jo det är endast för att en kvinna/man som inte är din fru/man ska inte få dig att bli upphetsad eller locka dig med henne/hans blick eller skönhet mer än din fru/man.

det är min syn på det hela.
Kommentarer
Postat av: chaima

braa skrivet!

2011-04-26 @ 11:34:30
URL: http://chaaimas.blogg.se/
Postat av: JUst me you know..

Det handlar inte bara om att killen vill, vadå har inte tjejerna något att säga om detta? Tänk killen är dööds snygg, fin, sexiig o allt detdära.. Då har man sex för just den anledningen.. men att det är haram, det är en annan grej, det är upptill var o en person att bestämma, alla vet vad paradiset o helvetet är, o om har man sex innan giftermål då sticker man diir till helvetet, då är frågan, är sex verkligen så viktigt att man riskerar att hamna i helvetet för?

2011-05-08 @ 17:05:21
Postat av: anonym

jag har en fråga är det haram att älska utan att man är förlovad eller gift utan att man skall göra det men ungefär om ett år

2011-12-12 @ 15:48:36
Postat av: anonym

jag har en fråga är det haram att älska utan att man är förlovad eller gift utan att man skall göra det men ungefär om ett år

2011-12-12 @ 15:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0