Känner du din skapare?

 

Känner du din Skapare?


Den som ger dig möjlighet att läsa dessa bokstäver då Han skänkt dig förmågan att se, och som tillåter dig att andas


ytterligare ett andetag... ...och ett till... ...och ett till.... Lär känna Den som du kommer att möta; ett möte som inte går att undvika. Gläd dig inför mötet med Honom, och förbered dig genom att utföra goda handlingar.


 Lär känna din Skapare!

 

Din Skapare är Den Ende Guden.


Han är inte en del i någon treenighet. Det finns ingenting vid Hans sida. Han är alltings Skapare. Han avlar inte och har heller inte blivit avlad. Han är Den Förste – utan någon början, och Den Siste – utan något slut.

Han är Den Nåderike, Den Barmhärtige. Han är Den Rättvise.

Han straffar inte oskyldiga, men förbiser inte heller vad överträdaren gör.

Han är medveten om allt som försiggår.

Han är dold för oss, men ständigt närvarande genom Sin allomfattande kunskap. Han är Den Allhörande, Den Allseende, Den Allvetande.

Han blir aldrig trött, och ingen slummer överraskar Honom. Med Hans allomfattande kunskap vet Han också vad som kommer att ske i framtiden.


 

Tawhîd ar-Robobiyyah: Är den första kategorin inom monoteism, d.v.s. Allâhs enhet. Det innebär att Allâh är Den Ende i Sitt herravälde.

Alla Hans handlingar tillhör endast Honom. Detta innebär att det är Han, och endast Han, som ger liv, tar liv, skapar, försörjer, straffar, belönar, o.s.v.


Tawhîd al-Olohiyyah: Är den andra kategorin inom monoteism. Allâh är Den Ende som vi tillägnar vår dyrkan. Allt vi gör skall vi göra för Hans skull, och ingen annan.


 

Tawhîd al-Asmâ´i was-Sifât:  Är den tredje kategorin inom monoteism. Allâh är Den Ende som besitter Sina specifika namn och egenskaper. Ingenting kan liknas vid Honom.

Detta är din Skapare.

/tagen av Emna Miled..

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0