Hadith

“You should not look at what the person used to do, rather you should look at what kind of person they are today. The one who gets bogged down about people's pasts, is just like Iblees who said to Allah, "You created me from fire and you created him from clay.” (Ibn Taymiyyah)
kommentar!

Heey , jag har en fråga som jag vill ställa till dig.


Vad händer ifall en muslimsk flicka/tjej tappar sin oskuld innan giftermålet? Eller oskuld och oskuld men om hon har samlag innan hon gifter sig.Är det något dåligt?

Tacksam för svar.


Vad ska hända? Inget händer nuförtiden? Eller jo, de beros på vilken familj du lever i eller vilken kultur du är uppvuxen i. men i slutändan är mitt svar till dig only allah can judge us.


Jag tror du syftar mer på islam och muslimernas syn på det hela utifrån koranen. Är du muslim och praktiserar islam då kanske du vet att sex innan giftermål är haram. Varför? Vad jag tror är att när vi gifter oss skaffar vi barn och barnen växer upp med en familj som består en mor, far och kanske syskon. Men har du sex innan giftermål kan du bli med barn, och har du det med flera kanske du inte vet vem fadern är. Och om du inte vet vem pappan är så har barnet ingen far och kommer alltid sakna något i sitt liv, och inte nog med det, din handling kan skapa fula rykten om dig själv. Vi lever inte i någon enkel värld. Vi lever i en värld där folk inte har något annat för sig än att dra olika rykten om folk istället för att praktisera sin religion och leva sitt eget liv.


Tillbaka till att du inte vet vem pappan är till ditt barn. Varför ska barnet sakna något i sitt liv? Detta kan vara en av de anledningarna till att det är haram. Inte nog med det abort är också haram om du endast gör det “bara för att” och har du sex innan giftermål och blir gravid och vill ta bort barnet så begår du din andra stora synd. Men är du gift så vet ni när ni vill ha ett barn och när ni inte vill, ni tar ett beslut tillsammans och vet vad som är rätt och fel om ni inte vill ha barnet.


Mycket handlar också om din heder, din familjs heder och skammen du fört över dig och du orsakat din familj för. Den skammen kommer från de rykten du fått av din handling. Vi skiter i rykten du fått, de får inte en hårstrå i mig att resa sig, men du själv din självkänsla din respekt till dig själv vad har hänt med den? Vart försvinner den?


Att älska med varandra gör man för att man älskar varandra right? Om killen/tjejen älskar dig så ska han/ hon väl kunna gifta sig med dig, om inte det så älskar personen inte dig tillräckligt för att den ska kunna ta din “oskuld”. du kanske tänker “ ja, men om han känns som den rätta”. om din kille känns som den rätta bör han kunna vänta på er kärlek för att ens kunna leva med dig i endast ett år. Men han väntar för att han älskar dig. Och om han känns som den rätta ska personen vara för hela livet. Älskar personen dig och inte skulle kunna byta ut dig så skulle han kunna gå mellan himmel och jord för du betyder något i hans liv, hans enda önskar är att du ska vara personens framtid, dennes barns ända mor/far. Då betyder sex ingenting i personens ögon framför dig.


Men om han/hon inte skulle kunna tänka sig gifta sig med dig men fortfarande säger att han/hon älskar dig så är han nog inte den “rätta”, och du borde förr eller senare inse att han/hon inte är tillräckligt värd dig.


Inom islam är det förbjudet att ha sex innan giftermål och det har det varit sen muhammeds (saw) vår profets tid och det står i koranen om du inte läst den. Detta är tom. förbjudet inom kristendomen och i många andra religioner. Men nuförtiden verkar det som att allt är okej i denna världen. Islam är en av de religioner som fortfarande håller i det starkt, för att det är de ända rätta sen tusen år tillbaka.


Har du frågat dig själv varför muslimska kvinnor bär slöja? Varför man inte har urringat? Varför en muslimsk man inte skakar hand med en svensk kvinna? Jo det är endast för att en kvinna/man som inte är din fru/man ska inte få dig att bli upphetsad eller locka dig med henne/hans blick eller skönhet mer än din fru/man.

det är min syn på det hela.
Open your eyes..

varje dag gör vi misstag varje dag handlar vi på ett dåligt och ett bra sätt. men endast gud kan döma oss. de lärda muslimerna, vi som är födda till muslimer gör misstag, när vi vet vad som är "haram" (förbjudet) och "halal" (tillåtet). vi gör saker som vi vet är haram och vi vet att vi kommer ångra det vi vet att vi kommer bli dömda för de dåliga handlingar vi gjort vi vet,, därför kommer vi dömas på ett hårdare sätt för vi vet och vi gör. däremot är de en mildare dom för de som inte vet och gör. för man vet aldrig de kanske inte hade handlat på ett dåligt sätt om de vetat att de är förbjudet? däremot kommer vi muslimer plågas mer än vad en kristen kommer att göra, för de e födda kristna och vet inte att saker och ting är haram och halal. som sagt samma sak som de kunniga och de icke kunniga..

om vi vänder oss till konvertiter? varför uppskattar vi dom så mycket? jo för de blev muslimer efter att ha läst och lärt sig om sin religion de följer VÅR religion bättre än vad vi själva gör som är födda till att va muslimer något som vi inte uppskattar. vi kanske gör det men visar inte det..vi praktiserar inte islam som en muslim bör göra, när en konvertit som varit det i 2 år är mer religiös än vad vi själva är..praktiserar islam upp till 100 %... öppna ögonen och börja praktisera er religion, för i slutändan kommer ni själva förlora på det och ångra varje sekund ni inte följt er religion..

varför ber vissa muslimer inte? är de så mycket begärt? att spendera 5 gånger om dagen åt att be i max 5 minuter? när vår gud belönar oss med att fördubbla vår goda handling 1000 gånger om inte mer. och inte nog med det gör vi en dålig handling och ångrar det sedan ber vi gud om förlåtelse,,då förlåter han.. vi fastar, läser koranen, ger zakkat, ber gud om förlåtelse, valfärdar etc för oss själva för att vi ska vara goda människor för att vi ska hamna i paradiset för att vi inte ska dömas grovt på domedagen, MEN en sak, en sak gör vi endast för vår gud, en ända sak, de är att be och de missbrukar vi,, vi missbrukar det hårt. så än en gång öppna ögonen och tänk.. vi människor är själviska, för själviska,, öppna ögonen och tänk vad det är ni vill i denna världen,, för denna världen är inte i närheten av en evighet, de finns ett slut men i helvetet finns ingen återvändo.. och då, då domedagen kommer är de inte lönt att ångra de är bara till att acceptera och bli dömd i all evighet..tänk efter systrar och brödrar..


don´t try to change that!!

when a light day turns to a dark night, when a child becomes an adult. when your life is changing from being a person to become a different person .. so are you still the same old person at heart, you live in the same old world no matter if it´s dark or light. no matter if you're a kid or a 50 year old you're still the same old, same old thoughts, with the same old ******* score so don´t try to change that ..


don´t cry...

Don´t cry when the sun is gone, because the tears wont let you see the stars.
 Don´t look at the stars cuz you might se one falling, reminding you of the faded sun.
Don´t look upon the sky cuz you won´t see no light no shine and no stars if your eyes won´t stop tearing.

                                                            - Ala


RSS 2.0