Låt våra systrar leva...



många tjejer runt om i världen blir mördade av sin egen far,bror eller släktingar för hederns skull. det sker oftast när en tjej går emot sin religon,kultur och sina traditioner hon lever i, då drar hon skam över hennes familj och släktingar. för att tvätta bort familjens skam mördar någon släkting,far eller bror tjejen.
ett hedersmord är ofta planerat och det sker för att återställa familjens heder efter den skam flickan dragit över familjen...men? återställs hedern?? den kanske återställs enligt många.. men slutar folket snacka?? den skammen man hade är den över egentligen?? NEEEJ!! den e abslout inte över för hur mycket du än gör för att folket ska glömma. döda din dotter,stena henne,kasta ner henne från balkongen, gör allt men folket glömmer inget och varje gång din dotters namn sägs så kommer de börja snacka om samma gamla visa...

så varför ta livet av sitt eget kött och blod? hur kan man som människa ta en annan människas liv?
jag tror ingen bror, pappa eller kusin i hela världen gör detta med sin egen vilja.. och om de finns någon som gör det så är dom psykiskt sjuka eller helt hjärntvättade..

många tror att hedersmord har med islam att göra men nej allt handlar om kultur.. ja kan gott säga att sex innan giftemål e förbjudet inom islam men att ta livet av en annan människa är också förbjudet..så hedermord har absolut inget med islam att göra vare sig DU tycker det eller någon annan..




http://www.dn.se/nyheter/varlden/16-arig-flicka-begravdes-levande-1.1039882









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0