en del av menningen med livet..

satt på jobbet idag hade inget och göra satt och diskutera med en kvinna om hennes barndom när ja fick olika tankar i huvudet.. Vad hade folket, barnen, barnbarnen och vänner gjort om inte äldreboende hade funnits? Varför sitter dessa boende här.  Jo för att vi ska vårda dom de är ju självklart och det är därför vi finns där,, Men det är inte alla som behöver hjälp många klarar sig själv och vad hade man gjort om dessa boende inte hade funnits i sverige i världen överhuvudtaget? Hade man sett ens föräldrar, mor och fars föräldrar ute på gatan? Liggande där hemma och inte få någon vård alls? Hade man det eller vad hade ni gjort?


Vissa, många får nästan aldrig besök? Deras barn som de har uppfostrat, burit dom i flera månader varit vakna många nätter för att övervaka över deras barn. Och så kan inte vi barnen ta hand om våra föräldrar? Asså vi e både bortskämda, har inga känslor och tappar respekten för våra föräldrar. Många vet inte vilket värde föräldrarna har i vårt liv. De finns många barn som önskade de hade en mamma eller en pappa att bara lägga huvudet på deras axel och känna sig trygg medans andra sumpar denna chansen och skickar in deras föräldrar i boenden.


Vad gör dom i andra länder som inte har åldreboende? De är inte alla som har tillgång till det? Och dom som inte har det är mest de fattiga folket? Hur kan dom ha kvar sina föräldrar ta hand om dom när vi som har tillgång till mycket och har råd med det mesta inte kan ta hand om våra föräldrar eller bara besöka dom på boendet?


Det är vår plikt som barn att stå ut med våra föräldrar efter alla dessa år som de stått ut med att ta hand om oss. Vi ska vara mycket tacksamma så som de boende i äldreboendena är.. Dom är så tacksamma över att vi finns där, och det är de som gör att du bara vill göra allt för dom och finnas där.


Föräldrar är allt vi har, hade inte våra föräldrar funnits haha då hade inte ni funnits alls. En del av livets mening är att bli uppväxta och uppfostrade av våra föräldrar för att vi sedan ska vårda och ta hand om dom när de behövs. Vi människor lever i denna världen för att finnas för varandra…





                                                 

                                                        


Kommentarer
Postat av: ala

Fina tankar, det är så sant så...

2010-07-09 @ 13:48:41
URL: http://www.regndroppe.me
Postat av: ala

Kurd från iran & irak, sj?

2010-07-09 @ 14:45:08
URL: http://www.regndroppe.me
Postat av: Somaiyah

För mig räckte det med att Allah swt vägledde mig, ingen människa kan vägleda en annan människa till Islam. De kan däremot få ditt intresse att börja. Hela min berättelse kan du läsa här - http://somaiyah.blogg.se/2010/february/varfor-jag-konverterade-till-islam-1.html - vet inte om du har läst den redan men där får du de mesta svaren :)

2010-07-09 @ 15:17:24
URL: http://somaiyah.blogg.se/
Postat av: Anonym

jättebra inlägg, tänker alltid så. när barnen har vuxit och skaffat en egen familj så flyttar de nån annanstans och lämnar sina föräldrar i nåt äldreboende (eller vad det kallas) där de lever tills de avlider. :S tycker så synd om de gamla. jag tycker att så länge man är vid liv ska föräldrarna bo hos barnen, och barnen ska ta hand om dem. sen om man inte har barn och inte kan ta hand om sig själv, då är det kanske smart att sätta in de på äldreboende.

2010-07-09 @ 16:57:33
Postat av: N*

exakt.. vissa är helt friska och behöver bara någon bredvid sig för att inte känna sig ensam.. barnen behöver ens inte ha dom hemma hos sig Men de kan besöka dom minst en halvtimme om dagen.. de hade räckt och betytt skit mycket..

2010-07-09 @ 17:04:51
URL: http://blacklovee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0